Velg ønsket pass for minibuss

Pensum + Teoriprøver

Tilgang i 7 dager for 299,-
 • Komplett pensum med lyd utarbeidet av Teoritentamen
 • App til iOS og Android
 • Enkel og effektiv læring
 • Dekker hele pensum
 • 3D-illustrasjoner
 • Forklarende videoer
 • Full tilgang til teoriprøver

Pensum + Teoriprøver

Tilgang i 30 dager for 499,-
 • Komplett pensum med lyd utarbeidet av Teoritentamen
 • App til iOS og Android
 • Enkel og effektiv læring
 • Dekker hele pensum
 • 3D-illustrasjoner
 • Forklarende videoer
 • Full tilgang til teoriprøver

Kunnskapen du trenger for å ta førerkort for minibuss.

Teoritentamens digitale pensum er et lett forståelig og motiverende nettkurs for deg som ønsker å ta førerkort for minibuss. Det digitale pensumet er bygget på Statens vegvesens læreplan og fokuserer på temaer som er relevante for teoriprøven.

Kjøp tilgang

Lytt og lær!

Nå kan du høre hele teorikurset mens du følger med på illustrasjoner og bilder.

Har du lese- og skrivevansker? Eller kanskje du foretrekker å lytte i stedet for å lese? Da har Teoritentamen løsningen for deg. Vi har lest inn teorikurset i sin helhet, slik at du kan velge om du vil lytte eller lese når du er logget inn.

Kjøp tilgang

KrysspressKrysspress

Krysspress er når man føler man må tilfredsstille flere parter, med forskjellige interesser. Som bussjåfør må du tilfredsstille arbeidsgiver, kunder og andre trafikanter. Du må også ta hensyn til deg selv og dine nærmeste. Krysspress er når man føler man må tilfredsstille flere parter, med forskjellige interesser. Som bussjåfør må du tilfredsstille arbeidsgiver, kunder og andre trafikanter. Du må også ta hensyn til deg selv og dine nærmeste.

Krysspress kan være farligKrysspress kan være farlig

Noen ganger kan dette være vanskelig. I rushtrafikken kan det være krevende å kjøre både effektivt og behagelig, og samtidig være hyggelig bussjåfør. Dette kan skape frustrasjon, dårlige beslutninger og farlige situasjoner i trafikken. Krysspress utgjør altså en *ulykkesrisiko* som du som bussjåfør må lære deg å håndtere. Noen ganger kan dette være vanskelig. I rushtrafikken kan det være krevende å kjøre både effektivt og behagelig, og samtidig være hyggelig bussjåfør. Dette kan skape frustrasjon, dårlige beslutninger og farlige situasjoner i trafikken. Krysspress utgjør altså en ulykkesrisiko som du som bussjåfør må lære deg å håndtere.

Du kan ikke alltid tilfredstille alle parter, og det skal en god arbeidsgiver også være klar over. Hvis det blir for ille kan du snakke med kollegene dine. Du kan ikke alltid tilfredstille alle parter, og det skal en god arbeidsgiver også være klar over. Hvis det blir for ille kan du snakke med kollegene dine.

Bilder og 3D-illustrasjoner

Vanskelige temaer er enklere å forstå ved hjelp av grafikk. Derfor inneholder kurset bilder og 3D-illustrasjoner som viser trafikksituasjoner og regler på en forklarende måte.

Kjøp tilgang
Bilder og 3D-illustrasjoner

Personlig veiledning

Har du spørsmål om et tema, kan du sende en melding til en av våre veiledere, som vil svare deg på epost.

Kjøp tilgang
Personlige veiledning

Personlige anbefalinger

Hvis du bruker teorikurset i kombinasjon med teoriprøver viser vi deg personlige anbefalinger for tema du bør fordype deg i.

Anbefalinger vises under hver oppgave, etter fullført test og på ditt personlige dashbord.

Kjøp tilgang
Personlige anbefalinger

Nøkkelord

Viktige ord som har blitt forklart tidligere i kurset og som gjentas andre steder er klikkbare. Du får opp en kort forklaring av begrepet og slipper dermed å navigere deg tilbake dit begrepet blir beskrevet for første gang.

Kjøp tilgang
Nøkkelord

Kundeservice

For å hjelpe deg på veien til bestått teoriprøve fokuserer vi på å levere markedets beste veiledning og kundeservice.

Vi svarer på mail mellom kl. 09-21 alle dager. Klikk her for å kontakte kundeservice.

Kjøp tilgang

Pensumet består av følgende kapitler:

 1. Introduksjon: Læreplan, Aktuelle tema fra klasse B.
 2. Kjøringen: Vegtrafikkloven § 3, Kryss, bakker og glatt vei, plassering og samhandling, fart og bremselengde, blindsoner og rygging, miljøvennlig og økonomisk kjøring
 3. Kjøretøyet: Oppbygningen, Styringen, Hjul, dekk og kjetting, Motor og drivverk, Brems og bremsekrets, ABS, ASR og EPS, Lys og det elektriske anlegget, Nødutstyr, Daglig tilsyn og sikkerhetssjekk
 4. Lastberegning: Viktige begreper, Hvor mye last tåler kjøretøyet, Sikring og plassering av nyttelast, Øvingsoppgaver.
 5. Service: Tillit, trygghet og komfort, Brukergrupper, Bransjens forventninger og holdninger
 6. Lovverk og avgifter: Førerkort, Plikter, Befordringsvedtektene, Ansvar for kjøretøy og last, Avgifter, løyve, kjøreseddel og forsikring, Offentlige reaksjoner, Skilt
 7. Kjøre- og hviletid: Regulering av arbeidstiden, Kjøretid, arbeidstid og hviletid, Døgnhvil og ukehvil, Fartsskriver
 8. Førstehjelp og ulykkesberedskap: Plikter ved ulykke, Hva skal du gjøre ved ulykke, Brannslukning, brannskade og ADR, Tunnel, Psykologi.
 9. Filmsamling: Alle filmene fra pensumet, samlet på ett sted.
 10. D1E: Tillegg for de som skal utvide til D1E.
Kjøp tilgang