Dysleksi og teoriprøven for bil

Published 04.04.2016 14:01

Slik forbereder du deg til teoriprøven med dysleksi

Dysleksi Norge kan opplyse om at mellom 5 og 10 % av Norges befolkning har spesifikke lese- og skrivevansker, også kalt dysleksi. Elever som sliter med lesing opplever ofte at det er såpass strevsomt å komme seg gjennom en læreboktekst at de sitter igjen med liten forståelse.

Dette gjelder også for elever som skal lære seg trafikkteori og ta førerkort. For disse elevene kan teoritentamens nye produkter forhåpentligvis være til hjelp. 

teoriprøven

Inspirerende læring

  - Alle, og spesielt de med lese- og skrivevansker, tilegner seg kunnskap bedre gjennom lyd og bilde, sier Anne Lene Blystad, kommunikasjonsrådgiver i Dysleksi Norge. 

For å gjøre pensum til førerkortet mer tilgjengelig har vi lest inn lyd på hele vårt digitale teorikurs for all førerkortklasser. Vi har også laget en lang rekke pedagogiske og forklarende 3D-filmer. Vi har også laget en smart funksjon som tar utgangspunkt i resultater og progresjon i tjenesten, og gir deg konkrete tips til hva du burde øve mer på

I tillegg vil elever kunne trene spesifikt til teoriprøven med våre teoriprøver, som også innholder forklaringer til alle oppgaver. Innholdet i prøvene kan selvsagt også spilles av som lyd.

Det betyr i praksis at man kan gå gjennom hele pensum uten å måtte streve med å lese.

Her kan du lese mer og kjøpe tilgang til Teoritentamen. Har du spørsmål? Send en mail til ole@teoritentamen.no