Bevis for øvelseskjøring på nett

Publisert 11/06/2015

Nå slipper du å ta vare på papirbeviset? Vegvesenet gjør det tilgjengelig for deg på nett. Hvert år tar ca. 120 000 personer trafikalt grunnkurs i Norge. Kurset er obligatorisk om du er under 25 år og skal begynne å øvelseskjøre.

Nettbevis

Trafikalt grunnkurs kan du ta på en trafikkskole eller som valgfag på ungdomsskolen. Etter at du har gjennomført kurset, mottar du et bevis som du skal ha med når du skal ut og øvelseskjøre. Dette beviset kan du nå finne ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside. Blir du stoppet mens du er ute og øvelseskjører kan du logge inn via mobilen og fremvise gyldig bevis.

Øvelse gjør mester

Statens vegvesen anbefaler at du øvelseskjører minst 140 timer før du kjører opp. Øvelseskjøring er veldig viktig for å kunne tilegne seg nødvendig erfaring og trafikkforståelse før du tar førerkortet, og vi oppfordrer alle til å øvelseskjøre så mye som mulig. Din side

enter image description here

Ved å logge deg inn på "Din side" får du tilgang til ditt personlige område på vegvesen.no. Det er sikker innlogging via Difis ID-porten, for eksempel med Min-ID eller Bank-ID. På Din side kan du søke om førerkort, følge din status på obligatorisk opplæring, bestille førerprøve eller gi fullmakt til din trafikkskole for å bestille prøve. I tillegg kan du levere salgsmelding og melde tap av vognkort.

Teoritentamen har laget et øvelseskjøringskurs med mange tips og øvelser.