Enklere tilgang til øvelseskjøringsbeviset

Publisert 25/11/2015

Nå kan du logge på «Din side» på Statens vegvesen sine nettsider med BankID på mobil.

Elever som øvelseskjører har siden i sommer kunnet bruke elektronisk bevis for å dokumentere at de har gjennomført trafikalt grunnkurs.

Etter gjennomført trafikalt grunnkurs, får eleven tilgang til sitt elektroniske grunnkursbevis ved å logge seg inn på «Din side» på vegvesen.no. For å komme til sitt personlige område, må eleven bruke sikker innlogging via Difis ID-porten, med å bruke for eksempel BankID. Tidligere har det vært nødvendig med kodebrikke for å logge på med BankID på «Din side», men fra og med 17. november kan man la kodebrikken ligge hjemme og logge inn med BankID på mobil. Dermed blir det enda enklere å få tilgang til det elektroniske beviset mens man er ute og øvelseskjører.

Det elektroniske beviset kan brukes ved en kontroll under øvelseskjøring sammen med annen gyldig legitimasjon med bilde (bankkort, pass, eller postens ID). Skolebevis er ikke gyldig legitimasjon.

BankID på mobil ble tilgjengelig som innloggingsmetode tirsdag 17. november 2015. Fra «Din side» kan du også bl.a. søke om førerkort og sjekke om obligatorisk opplæring er blitt registrert.

Innlogging med BankID på mobil.