Slik står du på teoriprøven

Publisert 01.11.2023 09:37

Teoriprøven for bil er annerledes i dag enn tidligere – men er den vanskeligere? Er det mange som stryker, og i tilfelle hvem er det egentlig som stryker? Få med deg de beste rådene fra vegvesenet og Norges Trafikkskoleforund. Slik består du toriprøven!

Man må legge ned en innsats for å bestå teoriprøven.

Det å ta førerkort kan være en utfordring for mange, og teoriprøven kan fremstå som et hinder på veien. Hittil i år er det 56 prosent av antall avlagte teoriprøver hos vegvesenet som er bestått. 69 prosent av 17-18 åringene består teorien for personbil. Til sammenlikning er det bare 32 prosent av 41-50 åringene som består.

Tips til teoriprøven

Tips fra podcasten "snakk i vei"

  • Det er interessant at resultatene var bedre under coronaen. Mange hadde nok bedre tid til å lære seg teoristoffet og kom bedre forberedt til prøven, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen Karstein Nikolaisen i podkasten «Snakk i vei».
  • Som trafikklærer gjennom mange år, opplevde jeg ofte at folk begynner litt for seint. Vi skulle gjerne sett at folk satte seg inn i hvilken kunnskap man bør tilegne seg, allerede på trafikalt grunnkurs, eller kanskje litt før, sier, Øyvind Årbogen som er Seniorrådgiver opplæring i Norges Trafikkskoleforbund.
  • I podcasten anbefaler Øyvind Årbogen fra Norges Trafikkskoleforbund alle som skal ta teoriprøven å benytte Teoritentamen.no i sine forberedelser. Her vil elevene møte en kvalitetssikret og pedagogisk tjeneste, hvor man kan lære teorien gjennom videoer, spill, lydbok, teoriprøver og andre læringsressurser.

Nicolaisen og Årbogen er også enige i – at om du har forberedt deg godt, så vil svaret ligge i kunnskapen din. "Det viktigste er kompetansen, og ikke det å pugge et svar i seg selv".

Hør flere av ekspertenes tips i podcasten.