Tunnelkjøring blir obligatorisk fra nyttår

Publisert 07/12/2015

Fra nyttår blir nye regler for oppkjøring til personbil innført som et ledd i å bedre sikkerheten i tunnel, melder NRK. Et EU-direktiv som kom i fjor gjør at alle som skal ta førerkort i Norge fra 2016, må testes i tunnelkjøring.

Tunnelkjøring er allerede en del av teoriprøven i flere klasser, men fra nyttår skal det også inkluderes i den praktiske opplæringen og testingen.

Bakgrunnen er at førere skal kjenne til og forstå prinsippene for sikker kjøring i tunnel. Vi har jo sett de siste årene at det har vært en del ulykker knyttet til tunnel, så da er det viktig at de som kjører vet hvilke risikoer som er knyttet til kjøring i tunnel, og hva de skal gjøre om de kommer ut for en situasjon hvor de må gjøre noe, sier avdelingsdirektør for trafikantseksjonen i Vegdirektoratet, Bente Skjetne.

Kjøring i tunnel blir kun et krav der det er praktisk mulig å gjennomføre. Kravet gjelder derfor ikke oppkjøring i områder hvor det er langt til nærmeste tunnel.

I tillegg til å lære elevene hvordan de skal kjøre i tunnel skal de nye reglene også sørge for at alle som tar lappen vet hva de skal gjøre om uhellet først er ute inne i tunnelen, skriver NRK.

Kilde: NRK