Hvordan øve til teoriprøven i 2023?

Publisert 24.05.2022 14:08

Det er dessverre mange som kommer uforberedt og stryker på teoriprøven hos Statens vegvesen. For at du skal bestå prøven, krever det at du øver og legger ned en innsats. Dersom du øver hos oss og oppnår beståttgarantien på Teoritentamen, så har du oppnådd målene i læreplanen og du meget godt forberedt.

Her er 3 tips til teoriprøven

Er du nervøs før teoriprøven? Mangler du motivasjonen for å komme skikkelig i gang? Bare rolig, her får du 3 enkle og gode tips til hvordan du blir klar til teoriprøven.

enter image description here

1. Start tidlig.

Det er litt å sette seg inn i, så ikke utsett øvingen eller undervurder tiden det vil ta å komme opp på riktig nivå. Start øvingen i god tid før du melder deg opp til teoriprøven, så kan du sette deg inn i pensum og øve på teoriprøver. På Teoritentamen finner du flere ulike ressurser for å lære det du trenger, og her kan du øve med både, lyd video, spill og oppgaver. Du vil ha god kontroll på hvordan du ligger an, og i tillegg gir vi deg gode tips til hva du bør øve mer på.

2. Tett dine kunnskapshull.

Ved å ta noen tester på Teoritentamen, finner du raskt ut hvilke tema du må jobbe mer med. Sjekk anbefalingene etter at du er ferdig med en test, og se miniforelesningene som er knyttet til oppgavene du eventuelt har svart feil på. Dersom du tetter kunnskapshullene dine, vil du se at du kommer til å gjøre det bedre på de neste testene.

3. Bruk tid

Ikke ta sjansen på et skippertak. Lange og få øvingsdager tett opp til selve teoriprøven medfører bare stress. Det er mye smartere å sette av litt hver dag over en lengre periode. Da rekker du å sette deg inn i de ulike temaene, og har muligheten til å fokusere på ett område av gangen. Når du tester deg med teoriprøver er det heller ingen vits å stresse. Les oppgavene og svaralternativene nøye før du svarer, det er en vane som vil komme god med når du skal ta prøven hos vegvesenet.

Lykke til med øvingen!