Slik øver du til teoriprøven

Publisert 10.02.2023 12:11

Dersom du skal ta teoriprøven i nærmeste fremtid, så er Teoritentamen en trygg og kvalitetssikret tjeneste å forberede seg med. Du kan øve til teoriprøven i en av våre apper til iOS og Android, eller så kan du benytte teoritentamen på web. Å bestå teoriprøven handler om forberedelser og øving. Her kommer noen råd til deg for å unngå stryk!

Dette møter deg hos Statens vegvesen

Før du kan ta teoriprøven, må du søke om førerkort. Du må også bestille time til teoriprøven på nett. På trafikkstasjonen må du vise gyldig legitimasjon og betale teoriprøven. Du må også ta bilde til førerkortet og betale for dette, dersom hvis det er aktuelt.

I eksamenslokalet på trafikkstasjonen gjennomfører du teoriprøven på en pc. Det er mulighet for å få utlevert hodetelefoner dersom du vil ha oppgavene og svarmulighetene lest høyt på norsk. Da må du velge norsk bokmål som språk. Teoriprøven har samme format i de ulike førerkortklassene, men antall spørsmål og spørsmålstype varierer fra klasse til klasse. Teoriprøven for bil har eksempelvis 45 spørsmål, og du må svare riktig på minimum 38 spørsmål for å bestå. Her finner du mer informasjon om teoriprøven i de ulike klassene hos Statens vegvesen.

Her er 4 gode studietips for klasse B på Teoritentamen.

Slik forbereder du deg til teoriprøven

1 - Pass på at du leser hele pensum. Og øver masse på oppgaver. Da forstår du stoffet. Og hvis du forstår stoffet godt, så stryker du ikke.

2 - Les oppgavene nøye! Noen ganger går det litt fort i svingene og du misforstår oppgaven bare fordi du leser feil. Det ER forskjell på nedbremsing og nødbremsing. Det er utrolig surt å stryke på grunn av en slurvefeil.

3 - Ta deg god tid. Da blir det kanskje lettere å følge det forrige tipset også. På trafikkstasjonen har du hele 90 minutter på prøva, så bruk tiden… og bruk den godt.

4 - Øv på skilt. Masse! Det er vanskelig å gjette på akkurat hvilke temaer du kommer til å få på prøven. Men du får garantert mange oppgaver om skilt. Du finner et eget skiltspill som er perfekt å øve med i appen.

Her kan du laste ned Teoritentamen for iOS, og her kan du laste ned Teoritentamen for Android

Lykke til!