Velg ønsket pass

Oppkjøringskurs

Tilgang i 7 dager for 49,-
Rabatt: -50%
  • Forberedelser før oppkjøringen
  • Gjennomgang av oppkjøringsdagen
  • Gode råd og tips
  • Videoer med aktuelle situasjoner
  • Gjennomgang av sikkerhetskontrollen

Hva inneholder kurset?

Dette er et kurs for deg som skal ta den praktiske førerprøven. Her finner du råd og tips fra eksperter, videoer og oppgaver til sikkerhetskontrollen.

Hvilke fordeler får jeg?

Du får full gjennomgang av hva som skjer på oppkjøringsdagen. I tillegg får du ekspertråd til hvordan du kan håndtere ulike situasjoner, samt full beskrivelse av spørsmålene som kan dukke opp på sikkerhetskontrollen.

Oppkjøring neste!

Vårt mål er å gi deg en optimal forberedelse før oppkjøringen. Still forberedt med Teoritentamens oppkjøringskurs. Lykke til!

Forberedelse til oppkjøringen

Vi hjelper deg med forberedelsene. Oppkjøringskurset inneholder en rekke gode tips og gir deg god oversikt over hva som møter deg på oppkjøringsdagen.

Kjøp tilgang

Personlig veiledning

Har du spørsmål om et tema, kan du sende en melding til en av våre veiledere, som vil svare deg på epost.

Kjøp tilgang
Personlige veiledning

Lytt og lær!

Nå kan du høre hele teorikurset mens du følger med på illustrasjoner og bilder.

Har du lese og skrivevansker? Eller kanskje du foretrekker å lytte i stedet for å lese? Da har Teoritentamen løsningen for deg. Vi har lest inn teorikurset i sin helhet, slik at du kan velge om du vil lytte eller lese når du er logget inn.

Kjøp tilgang

Styringen Styringen

For at bilen skal være trafikksikker stilles det krav til styreinnretningen/styresystemet. Blant annet kreves det at: For at bilen skal være trafikksikker stilles det krav til styreinnretningen/styresystemet. Blant annet kreves det at:

**Bilen skal kunne styres på en lett og sikker måte.** Alle moderne biler har servostyring som gjør det lett å dreie rattet. Skulle servostyringen ryke vil det bli mye tyngre å styre bilen, men bilen er fortsatt i [forsvarlig stand][forsvarlig_stand] og du kan kjøre videre. Bilen skal kunne styres på en lett og sikker måte. Alle moderne biler har servostyring som gjør det lett å dreie rattet. Skulle servostyringen ryke vil det bli mye tyngre å styre bilen, men bilen er fortsatt i forsvarlig stand og du kan helt fint kjøre videre.

**Styreinnretningen skal være konstruert slik at den virker selvopprettende.** Det vil si at hvis du slipper rattet mens du svinger og bilen er i bevegelse skal hjulene rette seg opp slik at bilen vil søke å kjøre rett frem igjen. Styreinnretningen skal være konstruert slik at den virker selvopprettende. Det vil si at hvis du slipper rattet mens du svinger og bilen er i bevegelse skal hjulene rette seg opp slik at bilen vil søke å kjøre rett frem igjen.

**Rattet skal ha lite dødgang.** Mye dødgang gjør styringen unøyaktig. Det er tillatt med maksimalt 3 cm dødgang. Det vil si at dreier du rattet mer enn 3 cm til siden skal hjulene begynne å svinge. Rattet skal ha lite dødgang. Mye dødgang gjør styringen unøyaktig. Det er tillatt med maksimalt 3 cm dødgang. Det vil si at dreier du rattet mer en 3 cm til siden skal hjulene begynne å svinge.

Videoforklaringer

Mange viktige tema er i tillegg til tekst og bilde forklart ved hjelp av pedagogiske videoklipp i 3D.

Kjøp tilgang

Applikasjoner

Vi gir deg muligheten til å øve hvor som helst og når som helst. Teoritentamen-appen er enkel å bruke og gir tilgang til Teoritentamens unike innhold mens du er på farten, eller ligger i sofaen.

Her kan du laste ned Teoritentamen-appen for Android og iOS.

Kjøp tilgang
Applikasjoner