Nyheter

Slik tar du MC-lappen

Mange drømmer om friheten og følelsen man får ved å kjøre MC. Stadig flere nordmenn oppdager gleden og de mange fordelene med å kjøre motorsykkel. Men for å kunne ferdes lovlig på norske veier er det nødvendig med et sertifikat for MC. I dag finnes det tre ulike sertifikater til MC; klasse A1, A2 og A. Hvilket sertifikat du trenger, avhenger av hvilken type motorsykkel du ønsker å kunne kjøre.
Les hele artikkelen

Skal du ta mopedlappen?

For å kunne kjøre en moped trenger du førerkort for klasse AM146 og du må være fylt 16 år. Førerkortet for AM146 gjelder moped på to hjul, og gir tillatelse til å kjøre en moped med maksfart på 45 kilometer i timen og maksimal vekt på 150 kg. For å kjøre raskere på to hjul kreves førerkort for lett motorsykkel, mellomtung motorsykkel, eller tung motorsykkel. Henholdsvis klasse: A, A1 og A2.
Les hele artikkelen

Hvordan øve til teoriprøven i 2022?

Det er mange som kommer uforberedt og stryker på teoriprøven hos Statens vegvesen. For at du skal bestå prøven, krever det at du øver og legger ned en innsats. Dersom du øver hos oss og oppnår beståttgarantien på Teoritentamen, så har du oppnådd målene i læreplanen og du meget godt forberedt.
Les hele artikkelen

Nye fartsgrenser med tilhenger - Teoritentamen er oppdatert

Nye regler for fartsgrenser med tilhenger kom i mars 2022. De nye reglene medfører at alle tilhengere kan trekkes i inntil 80 km/t, på veier hvor dette er tillatt. Enkelte tilhengere med brems kan med spesifikk godkjenning trekkes i inntil 100 km/t.
Les hele artikkelen

Hva er den beste teoriappen?

NAF har testet brukervennligheten og den faglige kvaliteten på syv apper for teoriprøven. Vi er glade og stolte over at Teoritentamen.no kom desidert best ut i testen med en score på 5/5. NAF utdyper at Teoritentamen tar for seg alle temaene i læreplanen, og panelet mener det er høy kvalitet på oppgaver og illustrasjoner
Les hele artikkelen

Norges Trafikkskoleforbund og Trafikkforum anbefaler Teoritentamen.no

Skal du ta førerkort eller øve til teoriprøven? Da er du kanskje på jakt etter en løsning som virkelig hjelper deg på veien, og som spiller på ditt lag? På teoritentamen.no lærer du alt du trenger for å bestå teoriprøven hos Statens vegvesen. Hos oss kan du forberede deg med både lydbok, videoer, tekst og oppgaver.
Les hele artikkelen

Teoritentamen er oppdatert

Merker du at teoritentamen.no har blitt ny og oppdatert? Vi har modernisert uttrykket, og utviklet den gode brukeropplevelsen.
Les hele artikkelen

Beste teoriprøve app?

Lurer du på hva som er den beste appen for å forberede deg til teoriprøven? For å svare på det må man nesten spørre dem som bruker disse tjenestene – nemlig elever i førerkortopplæringen. Hos Teoritentamen.no er det nettopp eleven som står i fokus.
Les hele artikkelen

Adaptiv læring

Adaptiv læring, også kalt personalisert læring, er en læringsmetode som gjør eleven til en aktiv medskaper av egen læring. Nå tar Teoritentamen i bruk ny teknologi for å gi elever i førerkortopplæringen en effektiv og personlig læringsopplevelse.
Les hele artikkelen

Vanskelige spørsmål til teoriprøven

I fjor ble det gjennomført 141.040 teoriprøver for bil. 42 prosent av disse ble ikke bestått. Det viser ferske tall fra Statens vegvesen. – Rekordmange tok teoriprøven for bil i 2020. Vi ser særlig at mange rundt de største byene har ønsket å unngå kollektivtrafikk og vil ha mer frihet ved å ta billappen, sier seksjonssjef Dag Terje Langnes i Statens vegvesen.
Les hele artikkelen