Velg ønsket pass for traktor

Teorikurs + Teoriprøver

Tilgang i 24 timer for 69,-
 • Teoriprøver
 • Forklaringer til oppgavene
 • Skiltprøver
 • Ebok
 • Lyd på alt innhold
 • Forklarende videoer
 • App til iOS og Android

Teorikurs + Teoriprøver

Tilgang i 7 dager for 169,-
 • Teoriprøver
 • Forklaringer til oppgavene
 • Skiltprøver
 • Ebok
 • Lyd på alt innhold
 • Forklarende videoer
 • App til iOS og Android

Test deg selv før teoriprøven!

Teoritentamen har Norges største oppgavebase utviklet i samarbeid med Norges Trafikkskoleforbund. Teoriprøvene for traktor er bygget opp på samme måte som hos Statens vegvesen og fungerer optimalt som forberedelse.

Kjøp tilgang Test teoriprøven gratis

Ebok

Eboken tar deg gjennom hele pensum på en god og trygg måte. Med forklarende tekster, gode illustrasjoner og en oversiktlig kapittelstruktur får du god kontroll på hva du skal lære.

Eboken forklarer vanskelige ord og er enkel å finne frem i, slik at du kan forberede deg på en effektiv måte.

Kjøp tilgang

Styrebrems Styrebrems

Traktorer har styrebrems. Dette vil si at man har to bremsepedaler – én for hvert bakhjul – som gjør at du kan bremse bare på ett av hjulene. Dermed vil traktoren svinge mer til den siden det bremses. Styrebremsen må derfor bare brukes når du kjører i lav hastighet og utenfor vei. Traktorer har styrebrems. Dette vil si at man har to bremsepedaler – én for hvert bakhjul – som gjør at du kan bremse bare på ett av hjulene. Dermed vil traktoren svinge mer til den siden det bremses. Styrebremsen må derfor bare brukes når du kjører i lav hastighet og utenfor vei.

Bremsepedalene har en mekanisk innretning som kan låse dem sammen. Denne må være koblet inn når du kjører på vei slik at du får lik bremseeffekt på begge bakhjulene. Ellers kan du risikere å havne utenfor veien eller i et møtende kjøretøy. Bremsepedalene har en mekanisk innretning som kan låse dem sammen. Denne må være koblet inn når du kjører på vei slik at du får lik bremseeffekt på begge bakhjulene. Ellers kan du risikere å havne utenfor veien eller i et møtende kjøretøy.

Kontroll av bremsesystemetKontroll av bremsesystemet

Beståttgaranti

Teoritentamen står for kvalitet. Stryker du – får du pengene tilbake
(gjelder alle pass som inkluderer beståttgaranti).

Kjøp tilgang
 • Slik fungerer beståttgarantien
 • Gjennomfør minimum 25 tester, og bestå 5 av de 10 siste testene
 • Bestå minimum 3 skiltprøver
 • Ta teoriprøven senest 3 dager etter at passet er utløpt
 • Send skriftelig bekreftelse på mail som viser at teoriprøven ikke ble bestått

Les alle vilkår for beståttgarantien her

Forklaringer

Har du tilstrekkelig teoretisk kunnskap? Leste du spørsmålet og svaralternativene godt nok? Kjenner du til alle begrepene?

Vi har laget unike og pedagogiske forklaringer til alle oppgavene i denne klassen. Disse forklaringene vil garantert hjelpe deg i forberedelsene til teoriprøven.

Kjøp tilgang
Forklaringer

Personlige anbefalinger

Hvis du bruker teorikurset i kombinasjon med teoriprøver viser vi deg personlige anbefalinger for tema du bør fordype deg i.

Anbefalinger vises under hver oppgave, etter fullført test og på ditt personlige dashbord.

Kjøp tilgang
Personlige anbefalinger

Statistikk

På dashbordet kan du se hvilke prøver du har tatt, når du tok dem, og hvilke resultater du fikk. Vi tipser også om det vi mener du bør lese mer på.

Med vår grafiske fremstilling er det lett å få et overblikk over hvordan du ligger an.

Kjøp tilgang
Statistikk

Lytt til oppgaver

Har du lese- eller skrivevansker? Vi har lest inn alle spørsmål, svaralternativer og forklaringer.

Trykk på lydikonet og vi leder deg gjennom oppgaven.

Kjøp tilgang

Kundeservice

For å hjelpe deg på veien til bestått teoriprøve fokuserer vi på å levere markedets beste veiledning og kundeservice.

Vi svarer mellom kl. 09-21 alle dager. Klikk her for å kontakte kundeservice.

Kjøp tilgang

Applikasjoner

Vi gir deg muligheten til å øve hvor som helst og når som helst. Teoritentamen-appen er enkel å bruke og gir tilgang til Teoritentamens unike innhold mens du er på farten, eller ligger i sofaen.

Her kan du laste ned Teoritentamen-appen for Android og iOS.

Kjøp tilgang
Applikasjoner

Oppgaver i samarbeid med NTSF

Våre teoriprøver er laget på samme måte som den offisielle teoriprøven, og vi har den desidert største samlingen av teorioppgaver i Norge. Alle oppgavene er utviklet i samarbeid med Norges Trafikkskoleforbund, som også står bak lærebokserien «Veien til førerkortet».

Oppgavene er skrevet eksklusivt for teoritentamen.no og følger læreplanen for klasse T.

Kjøp tilgang
Norges Trafikkskoleforbund

Teoriprøven for traktor

Om våre tjenester

På teoritentamen.no kan du øve deg på vår samling av teoriprøver for traktor (klasse T).

Våre teoriprøver er laget på samme måte som den offisielle teoriprøven, og vi har den desidert største samlingen av teorioppgaver for traktor. I tillegg får du tilgang til hele pensum gjennom våre digitale teorikurs. Teorikursene inneholder ebok, video, lyd og oppgaver,som gir deg en oversiktlig, effektiv og god læring.

Våre teoriprøver inkluderer selvsagt også fasit på alle oppgaver, samt mulighet til å følge egen utvikling via vår statistikkmodul.

Den offisielle teoriprøven

Teoriprøven for traktor tar du på en trafikkstasjon. De fleste trafikkstasjoner har "drop-in timer" så du ikke trenger å bestille time.

For å få førerkort for traktor med begrenset totalvekt må du være 16 år. Teoriprøven kan du ta tidligst 6 måneder før fylte 16 år.
For å få førerkort for traktor med ubegrenset totalvekt må du være 21 år - eller ha minst to års erfaring. Teoriprøven kan du ta tidligst 6 måneder før fylte 21 år.

Uansett må du ha fått godkjent din søknad om førerkort før du kan ta teoriprøven. Når du møter fram til prøve må du ha med deg gyldig legitimasjon. I forbindelse med teoriprøven må du også ta en synstest.

På teoriprøven for traktor får du 45 spørsmål og du må svare riktig på minst 38 av dem for å bestå (det vil si; maks 7 feil). Du får bruke opptil 60 minutter på prøven.

Det koster p.t. 660 kroner å avlegge en teoriprøve. Dersom man ikke består og må ta teoriprøven på ny koster det nye 660 kroner. I tillegg må du vente i 2 uker før du kan ta en ny teoriprøve.

For mer info om dine rettigheter når du har fått førerkort for traktor - og hvordan man går frem for å ta det, se informasjon hos vegvesenet.

Om vår tjeneste

Vi vet at omtrent 50% av de som tar teoriprøver for traktor hos Vegvesenet ender med et ikke bestått resultat. Basert på markedsundersøkelser som vi har gjort blant våre kunder kan vi dokumentere at sannsynligheten for å bestå en teoriprøve øker radikalt for dem som øver seg godt og grundig hos oss.

For å gjøre øving til teoriprøver mest mulig effektivt tilbyr vi kundeservice 7 dager i uken - fra kl. 09-21. For å øke vår tilgjengelighet får alle som kjøper tilgang til teoritentamen også tilgang til våre applikasjoner for smarttelefoner og nettbrett (iOS og Android).