Velg ønsket pass for snøscooter

Teorikurs + Teoriprøver

Tilgang i 24 timer for 69,-
 • Teoriprøver
 • Forklaringer til oppgavene
 • Skiltprøver
 • Ebok
 • Lyd på alt innhold
 • Forklarende videoer
 • App til iOS og Android

Teorikurs + Teoriprøver

Tilgang i 7 dager for 169,-
 • Teoriprøver
 • Forklaringer til oppgavene
 • Skiltprøver
 • Ebok
 • Lyd på alt innhold
 • Forklarende videoer
 • App til iOS og Android

Test deg selv før teoriprøven!

Teoritentamen har Norges største oppgavebase utviklet i samarbeid med Norges Trafikkskoleforbund. Teoriprøvene for snøscooter er bygget opp på samme måte som hos Statens vegvesen og fungerer optimalt som forberedelse.

Kjøp tilgang Test teoriprøven gratis

Beståttgaranti

Teoritentamen står for kvalitet. Stryker du – får du pengene tilbake
(gjelder alle pass som inkluderer beståttgaranti).

Kjøp tilgang
 • Slik fungerer beståttgarantien
 • Gjennomfør minimum 25 tester, og bestå 5 av de 10 siste testene
 • Bestå minimum 3 skiltprøver
 • Ta teoriprøven senest 3 dager etter at passet er utløpt
 • Send skriftelig bekreftelse på mail som viser at teoriprøven ikke ble bestått

Les alle vilkår for beståttgarantien her

Ebok

Eboken tar deg gjennom hele pensum på en god og trygg måte. Med forklarende tekster, gode illustrasjoner og en oversiktlig kapittelstruktur får du god kontroll på hva du skal lære.

Eboken forklarer vanskelige ord og er enkel å finne frem i, slik at du kan forberede deg på en effektiv måte.

Kjøp tilgang

Dårlig siktDårlig sikt

Regel nummer en ved dårlig sikt er å redusere farten. Dårlig vær eller vanskelige lysforhold kan forårsake dårlig sikt. Noen ganger kan lysforholdene gjøre at terrenget blir helt borte og alt går i hvitt, dette kalles en [whiteout][whiteout]. I skikkelig dårlig vær risikerer du å ikke se lenger fram enn vindskjermen på snøscooteren. Regel nummer en ved dårlig sikt er å redusere farten. Dårlig vær eller vanskelige lysforhold kan forårsake dårlig sikt. Noen ganger kan lysforholdene gjøre at terrenget blir helt borte og alt går i hvitt, dette kalles en whiteout. I skikkelig dårlig vær risikerer du å ikke se lenger fram enn vindskjermen på snøscooteren.

Lyset på en snøscooter er ofte dårlig i forhold til farten du kan oppnå, samt til å lyse opp ulendt terreng rundt deg. Dette øker risikoen for ulykke eller skade, spesielt i mørket. Er det nødvendig må du først gå på beina for å sjekke om det er trygt å kjøre der du har tenkt deg. Lyset på en snøscooter er ofte dårlig i forhold til farten du kan oppnå, samt til å lyse opp ulendt terreng rundt deg. Dette øker risikoen for ulykke eller skade, spesielt i mørket. Er det nødvendig må du først gå på beina for å sjekke om det er trygt å kjøre der du har tenkt deg.

Forklaringer

Har du tilstrekkelig teoretisk kunnskap? Leste du spørsmålet og svaralternativene godt nok? Kjenner du til alle begrepene?

Vi har laget unike og pedagogiske forklaringer til alle oppgavene i denne klassen. Disse forklaringene vil garantert hjelpe deg i forberedelsene til teoriprøven.

Kjøp tilgang
Forklaringer

Personlige anbefalinger

Hvis du bruker teorikurset i kombinasjon med teoriprøver viser vi deg personlige anbefalinger for tema du bør fordype deg i.

Anbefalinger vises under hver oppgave, etter fullført test og på ditt personlige dashbord.

Kjøp tilgang
Personlige anbefalinger

Statistikk

På dashbordet kan du se hvilke prøver du har tatt, når du tok dem, og hvilke resultater du fikk. Vi tipser også om det vi mener du bør lese mer på.

Med vår grafiske fremstilling er det lett å få et overblikk over hvordan du ligger an.

Kjøp tilgang
Statistikk

Lytt til oppgaver

Har du lese- eller skrivevansker? Vi har lest inn alle spørsmål, svaralternativer og forklaringer.

Trykk på lydikonet og vi leder deg gjennom oppgaven.

Kjøp tilgang

Kundeservice

For å hjelpe deg på veien til bestått teoriprøve fokuserer vi på å levere markedets beste veiledning og kundeservice.

Vi svarer mellom kl. 09-21 alle dager. Klikk her for å kontakte kundeservice.

Kjøp tilgang

Applikasjoner

Vi gir deg muligheten til å øve hvor som helst og når som helst. Teoritentamen-appen er enkel å bruke og gir tilgang til Teoritentamens unike innhold mens du er på farten, eller ligger i sofaen.

Her kan du laste ned Teoritentamen-appen for Android og iOS.

Kjøp tilgang
Applikasjoner

Oppgaver i samarbeid med NTSF

Våre teoriprøver er laget på samme måte som den offisielle teoriprøven, og vi har den desidert største samlingen av teorioppgaver i Norge. Alle oppgavene er utviklet i samarbeid med Norges Trafikkskoleforbund, som også står bak lærebokserien «Veien til førerkortet».

Oppgavene er skrevet eksklusivt for teoritentamen.no og følger læreplanen for klasse S.

Kjøp tilgang
Norges Trafikkskoleforbund

Teoriprøven for snøscooter

Om våre teoriprøver

På teoritentamen.no kan du øve deg på vår samling av teoriprøver for snøscooter (klasse S).

Våre teoriprøver er laget på samme måte som den offisielle teoriprøven. Alle oppgavene er skrevet av lærebokforfatterne bak NTSFs bøker og oppgavehefter - "Veien til førerkortet." Oppgavene er skrevet eksklusivt for oss og følger læreplanen for klasse S og kravene til denne.

Våre teoriprøver inkluderer selvsagt også fasit på alle oppgaver, samt mulighet til å følge egen utvikling via vår statistikkmodul.

Den offisielle teoriprøven

For å ta førerkort for snøscooter behøves ingen praktisk prøve, man trenger kun å ta teoriprøven.

Teoriprøven for snøscooter tar du på en trafikkstasjon. De fleste trafikkstasjoner har "drop-in timer" så du ikke trenger å bestille time.

For å ta førerkort for snøscooter klasse 1 må du være 16 år. Teoriprøven kan du ta tidligst 6 måneder før fylte 16 år.
For å ta førerkort for snøscooter ("ubegrenset") må du være 18 år. Teoriprøven kan du ta tidligst 6 måneder før fylte 18 år.

Uansett må du ha fått godkjent din søknad om førerkort før du kan ta teoriprøven. Når du møter fram til prøve må du ha med deg gyldig legitimasjon. I forbindelse med teoriprøven må du også ta en synstest.

På teoriprøven for snøscooter får du 30 spørsmål og du må svare riktig på minst 25 av dem for å bestå (det vil si; maks 5 feil).

Det koster p.t. 660 kroner å avlegge en teoriprøve. Dersom man ikke består og må ta teoriprøven på ny koster det nye 660 kroner. I tillegg må du vente i 2 uker før du kan ta en ny teoriprøve.

For mer info om dine rettigheter når du har fått førerkort for snøscooter - og hvordan man går frem for å ta det, se informasjon hos vegvesenet.

Om vår tjeneste

Vi vet at omtrent 40% av de som tar teoriprøver for scooter hos Vegvesenet ender med et ikke bestått resultat. Basert på markedsundersøkelser som vi har gjort blant våre kunder kan vi dokumentere at sannsynligheten for å bestå en teoriprøve øker radikalt for dem som øver seg godt og grundig hos oss.

For å gjøre øving til teoriprøver mest mulig effektivt tilbyr vi kundeservice 7 dager i uken - fra kl. 09-21. For å øke vår tilgjengelighet får alle som kjøper tilgang til teoritentamen også tilgang til våre applikasjoner for smarttelefoner og nettbrett (iOS og Android).